Lidmaatschap TPC Veendam

Op deze pagina vind je informatie over onze lidmaatschappen en de bijbehorende contributieprijzen. Ook vind je een antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Aanmeldformulier

Bij Tennis- en Padelclub Veendam ben je lid van de hele vereniging, dat betekent dat je met een lidmaatschap zowel kunt tennissen als padellen. Er is geen mogelijkheid om te kiezen voor één van de twee sporten. Je kan kiezen uit 3 lidmaatschappen: standaard lid, competitielid, en zomerlid. Kies het lidmaatschap dat het beste bij jou past!

Standaard lid

Het standaard lidmaatschap is het meest populaire lidmaatschap van TPC Veendam. Als standaard lid heb je recht op het gebruik van:

 • alle padelbanen van 1 januari tot en met 31 december.
 • de kunstgrasbaan.
 • alle gravelbanen van 1 april tot 1 november. 
 • alle gravelbanen die nog bespeeld worden na 1 oktober ten behoeve van de najaarscompetitie.

Contributie standaard lid

Hieronder staan de tarieven van die we rekenen voor een standaard lid:

 • Volwassenen: € 125,00 per jaar

Voor jeugd en studenten rekent TPC Veendam speciale tarieven. De jeugd (uitgezonderd studenten) krijgen in het eerste jaar van het lidmaatschap 50% korting  op onderstaande tarieven om kennis te kunnen maken met de sport.

 • Jeugd t/m 10 jaar (rood/ oranje): € 65,00 per jaar
 • Jeugd t/m 11 jaar (groen):  € 75,00 per jaar
 • Junioren (12 t/m 17 jaar): € 92,00 per jaar
 • studenten: € 92,00*

* 18 t/m 26 jaar en een kopie of scan van bewijs van inschrijving op de onderwijsinstelling. Dit bewijs moet voor 1 maart zijn aangeleverd bij onze ledenadministratie

Contributietarieven vanaf 1 juli

Indien je later in het jaar lid wordt van de club, betaal je een ander tarief. Word je lid na 1 juli en voor 1 oktober, dan betaal je voor de rest van het jaar €75. Na 1 oktober is dit €32,50 en na 1 november is dit €25.

Gezinstarief

Ben je met meer leden van je gezin lid? Dan kan je gebruik maken van het gezinstarief (voorwaarde is dat de leden van het gezin op hetzelfde adres wonen en alleen kinderen tot 18 jaar) . Ongeacht het aantal leden in jouw gezin, betaal je € 325,00 per gezin per jaar. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit aan bij de ledenadministratie.

Gezinstarief vanaf 1 juli

Indien je als gezin later in het jaar lid wordt van de club, betaal je een ander tarief. Worden jullie lid na 1 juli en voor 1 oktober, dan betalen jullie voor de rest van het jaar €205. Na 1 oktober is dit €82,50 en na 1 november is dit €50.

Competitielid

Ben je lid van een andere vereniging en wil je competitie spelen met een team van TPC Veendam? Wordt dan competitielid! Dit zijn de eigenschappen van dit lidmaatschap:

 • Als competitielid kan je in een team van TPC Veendam deelnemen aan de padel- of tenniscompetitie van de KNLTB. 
 • Het lidmaatschap wordt beëindigd na afloop van de competitie. 
 • Competitie leden mogen geen gebruik maken van de banen buiten de competitie om en zich niet inschrijven voor toernooien als lid van de KNLTB. 
 • Om competitielid te kunnen worden, moet je lid zijn bij een andere tennisvereniging die bij de KNLTB is aangesloten.

Contributie competitielid

Als competitielid betaal je € 30,00 per jaar. Dit tarief is voor alle leeftijden gelijk.

Zomerlid

Dit lidmaatschap geldt van 1 juni tot en met 31 augustus en is bedoeld voor leden van sportclubs met een zomerpauze. Zij kunnen in de zomermaanden vrij gebruik maken van de gravelbanen en de padelbanen en deelnemen aan de activiteiten die de TPC Veendam uitsluitend organiseert voor de eigen leden. 

Contributie zomerlid

Voor dit lidmaatschap rekenen we voor de jeugd een ander tarief dan voor de volwassenen:

 • Jeugd: € 26,00 per jaar.
 • Volwassenen: € 60,- per jaar.

Dit abonnement loopt automatisch af. WIl je na 1 september lid blijven, kan dit voor 15 euro voor de rest van het jaar. Meld je daarvoor aan via de site en vermeld dat het gaat om de verlenging van een zomerabonnement.

Veelgestelde vragen

Mag er met een lidmaatschap ook binnen in de tennishal worden getennist?

Nee. Wil je gebruik maken van de tennishal, ga dan naar de pagina Tennisbaan huren. Daar vind je alle informatie.

Moet ik me ieder jaar opnieuw aanmelden voor een lidmaatschap?

Het lidmaatschap van TPC Veendam is een automatisch doorlopend lidmaatschap. Zolang je lid wenst te blijven hoef je niets te doen. Wil je dit stopzetten, doe dit dan vóór 1 december.

Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen. Hoe doe ik dat?

Als je je lidmaatschap wil opzeggen dien je dit te doen vóór 1 december. Gebruik hiervoor het opzegformulier óf stuur een mail naar [email protected]. Indien je vóór 1 december geen bericht van opzegging hebt doorgegeven wordt je lidmaatschap automatisch met een jaar verlengd en ben je de gehele contributie voor dat jaar verschuldigd.

Ik wil een wijziging doorgeven. Hoe doe ik dit?

Als er wijzigingen zijn in de persoonlijke situatie, kan je dat aangeven via dit formulier.

Zijn er mogelijkheden voor mijn kind(eren) om te sporten als wij als ouder te weinig geld hebben?

Ja. Is er thuis te weinig geld om je kind te laten tennissen of padellen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen helpt! Zij betalen de contributie/lesgeld en eventueel benodigde attributen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van TPC Veendam. Ga naar de pagina Jeugdfonds voor meer informatie.

De bijdrage van het Jeugdfonds is meestal niet toereikend voor het betalen van alle kosten die gemoeid zijn met de tennis- of padellessen. TPC Veendam past daarom het verschil bij, zodat je kind het hele jaar door mee kan doen met de trainingen.

Zijn er mogelijkheden voor mij om te sporten als wij te weinig geld hebben?

Ja. Is er thuis te weinig geld om te tennissen of padellen? Er is een pilot vanuit het lokaal sportakkoord van de gemeente Veendam van waaruit geld beschikbaar is voor mensen die te weinig geld hebben om te sporten. Deze tegemoetkoming is voor inwoners van Veendam vanaf 18 jaar. Ga naar de pagina van Veendam beweegt voor meer informatie.

Geldt er een proeftijd voor nieuwe leden?

Ieder nieuw lid kan gebruik maken van een (eenmalige) proefperiode van 3 maanden. Indien men het lidmaatschap binnen deze 3 maanden opzegt, betaalt TPC Veendam de betaalde contributie terug onder aftrek van de kosten voor een proeflidmaatschap (€ 60,00 voor volwassenen en € 26,00 voor junioren). Deze proefperiode geldt niet als men binnen deze 3 maanden het bondslidmaatschap nodig heeft voor competitie of toernooien!

Ik speel alleen padel bij de vereniging en maak geen gebruik van de tennisbanen, kan ik dan padellid worden?

Nee. Je wordt altijd lid van de hele vereniging, je mag dan tennissen én padellen. Je betaalt de volledige contributie, ook als je maar één van de twee sporten beoefent.
Ook als je alleen tennist en nooit padel speelt, betaal je de volledige contributie.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Niet beschikbaar

Tennis- en Padelclub Veendam

Ontspanningslaan 1A
9646 BM Veendam

KVK-nummer

40037185