Padel spelen in Veendam

Wanneer kom jij padellen in Veendam?

Kom padellen bij een van de leukste padelclubs van het noorden! TPC Veendam beschikt over vier outdoor banen waar je het hele jaar door op kan spelen: zeven dagen per week, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Iedereen is welkom om padel te spelen en om mee te doen aan onze levendige competities, toernooien en andere activiteiten zoals een wekelijkse toss.  

Kennismaken met padel?

Ben je nog geen lid van onze vereniging en wil je padel een keer uitproberen? Geef je op voor een speluitleguur. Tijdens dit uur sta je met een drietal andere beginners op de baan en legt een ervaren padelspeler van onze club jullie de spelregels uit. Daarna ga je zoveel mogelijk spelen en zal je ontdekken hoe leuk de sport is. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Padelbaan huren?

Ben je geen lid van TPC Veendam, maar wil je toch graag padellen? Om padel te spelen in Veendam hoef je geen lid te zijn, je kan direct online een baan reserveren. Boek vanaf € 16,00 een padelbaan bij Tennis- en Padelclub Veendam. Klik op de link hieronder om een baan te boeken via KNLTB Meet & Play; hét boekingsplatform voor tennis en padel in Nederland.

Wil je meer informatie over het huren van een padelbaan? Op de pagina padelbaan huren vind je meer informatie en wordt alles stap voor stap uitgelegd. 

Lidmaatschappen

Als lid kun je bij TPC Veendam onbeperkt tennissen en padellen op ons park gedurende de duur van jouw lidmaatschap.

Let op, het schijnt verslavend te zijn, dus weet waar je aan begint ;).

Wil je meer weten over de voordelen van een TPC lidmaatschap? Op de pagina Lidmaatschap vind je alle informatie.

 

Padel activiteiten in Veendam

Eenmaal lid, dan kan je op vele manieren genieten van padel. Het hele jaar door zijn er diverse activiteiten waar je de sport kan beoefenen. Boek bijvoorbeeld een serie padellessen en verbeter je skills. Ontmoet andere spelers tijdens de padel toss óf ga de competitie aan en speel wedstrijden tegen andere spelers van jouw niveau.  

Padellessen

Padelles is er voor alle leeftijden en ervaringsniveaus. Voor de jeugd bieden we vier keer per jaar een blok van 8 lessen aan. Ga naar de pagina Padel en Jeugd voor meer informatie. Voor de volwassenen bieden we ook vier keer per jaar een blok van 8 lessen aan. Wil je meer weten over onze padeltraining? Ga dan naar de pagina Padellessen

Padel Toss

De Toss is een ideale en laagdrempelige manier om met andere spelers te spelen. Alle niveaus en leeftijden zijn welkom en voor nieuwe leden is de Toss een gezellige manier om in contact te komen met andere enthousiaste padellaars en tennissers. Op de Padel Toss pagina lees je precies wanneer de Toss is en hoe je mee doet. Voor de jeugd (14-18 jaar) wordt er op dit moment gekeken naar een eigen toss. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina voor jeugd en padel

Competities & Toernooien

Wil je meerdere weekenden achter elkaar wedstrijden spelen tegen spelers van jouw niveau? Formeer dan een team van minimaal vier spelers en geef je op voor de voorjaarscompetitie of de zomercompetitie van de KNLTB. De competitie wordt gespeeld over 5 competitiedagen en je kan kiezen uit de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Meer informatie vind je op de pagina Padelcompetitie

Naast competitie kan je er ook voor kiezen om een padeltoernooi te spelen. In heel Nederland worden padeltoernooien georganiseerd. Wil je weten wat de voorwaarden zijn en hoe je mee kan doen? Check dan de pagina Padeltoernooien.

Vind je het leuk om wedstrijden te spelen, maar speel je liever alleen in Veendam? Geef je dan op voor onze Laddercompetitie. De regels zijn simpel: win je, dan stijg je op de ladder. Bij verlies zak je op de ladder. Het doel is om zo hoog mogelijk op de ladder te komen.

Padel en Jeugd

Voor kinderen in de leeftijd van acht t/m dertien jaar bieden we vier keer per jaar een blok van 8 lessen aan. Bij ons op de club willen we graag iedereen laagdrempelig kennis laten maken met padel. Dit houdt onder andere in dat je ook rackets kunt lenen. Ga naar de pagina Padel en Jeugd voor meer informatie. 

 

Wat is Padel?

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Het is een leuke sport die makkelijk te leren is. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. In elke wedstrijd zitten lange en onvoorspelbare rally's die je elke keer weer doen verbazen.

De spelregels

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis. Toch zijn er een aantal verschillen. Hieronder de belangrijkste spelregels:

  • In de meeste gevallen speel je padel twee tegen twee.
  • De puntentelling is hetzelfde als bij het tennisspel.
  • Voor het serveren heb je net als in het tennis twee pogingen.
  • Serveren doe je onderhands en diagonaal.
  • De bal mag 1 keer stuiteren. Na 1 keer stuiteren mag de bal tegen een muur geslagen worden.
  • Komt de bal buiten het veld, dan mag de bal ook buiten het veld teruggeslagen worden.

Een compleet overzicht van de spelregels vind je op de website van nlpadel.nl.

Het veld

Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. De wanden zijn een combinatie van glas en hekwerk. In het midden van de padelbaan hangt een net met een lengte van 10 meter. De twee servicelijnen liggen op 6,95 meter van het net. Vanaf het midden van het net is nog een lijn getrokken naar de servicelijn om zo het grote servicevak in twee delen van elkaar te scheiden. 

Materiaal

Padel speel je met een speciaal padelracket en padelballen. Alhoewel ze erg veel weg hebben van tennisballen, zijn ze net iets groter en trager. Naast een padelracket en padelballen zijn schoenen belangrijk. Gebruik hiervoor je normale tennisschoenen voor een gravelondergrond of schoenen met een visgraatprofiel.

Beschik je (nog) niet over een eigen padelracket en padelballen? Niet getreurd! TPC Veendam beschikt over padelmateriaal waar jij gebruik van kan maken tijdens het spelen!

Geschiedenis van padel

Padel komt oorspronkelijk uit Mexico, waar Enrique Corcuera in 1969 de sport bedacht. Thuis had hij namelijk niet genoeg ruimte voor een tennisbaan, waardoor hij een soortgelijke sport bedacht. Hij liet een terrein van 10 bij 20 meter met hoge muren omtoveren tot een soort “mini tennisbaan” met een net in het midden. Vanwege de kleine omvang van het veld ging Enrique niet met de grote tennisrackets spelen, maar met kleinere houten rackets die pasten bij het kleine veld. Later introduceerde een Spaanse vriend van Enrique de sport in Spanje, waar in de jaren 90 de grens van 1 miljoen padelspelers werd overschreden. Padel is na voetbal de tweede populairste sport van Spanje en één van de snelstgroeiende sporten ter wereld.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Niet beschikbaar

Tennis- en Padelclub Veendam

Ontspanningslaan 1A
9646 BM Veendam

KVK-nummer

40037185