Padelcompetitie

KNLTB padelcompetitie

De padelcompetitie van de KNLTB biedt jou de mogelijkheid om te spelen tegen spelers van jouw niveau. Er is competitieaanbod voor elk niveau, of je nu net begint met padel of al jaren ervaring hebt.

Teams van minimaal 4 personen kunnen zich opgeven voor verschillende soorten competities op verschillende speeldagen. Je team wordt samen met teams van andere verenigingen ingedeeld in een afdeling. Binnen deze afdeling spelen elke week 2 teams tegen elkaar. Na afloop van de competitie hebben alle teams 1x tegen elkaar gespeeld en mag het team dat alles heeft gewonnen of het team met de meeste punten zich kampioen noemen.

Alle leden van de KNLTB mogen deelnemen aan de competitie.  

 

In 2023 worden door de KNLTB de volgende competities georganiseerd: 

soort competitie  speeldag aantal speeldagen periode weeknummers inhaalweken aanmelden uiterlijk
voorjaar vr-za-zo  5 april-mei 14 t/m 20 18-21 5-2-2023
zomer vr-za-zo 5 juni-juli 23 t/m 27 28-29 30-4-2023
najaar

vr*-za-zo

5

sept-okt

37 t/m 41 42-43 28-6-2023
winter

vr-za-zo

7

nov-feb

45-47-49-1-3-5-7 48-50-2-4-6 18-9-2023

Wintercompetitie 2023

Bij TPC Veendam kun je de volgende soorten competitie spelen: 

dag deel soort leeftijd
vrijdag avond gemengd 15+
  avond dames 15+
 
zaterdag hele dag gemengd alle leeftijden
  hele dag dames 15+
       
zondag hele dag gemengd alle leeftijden
  hele dag dames 15+
  hele dag jeugd t/m 17

In de gemengde competitie mag een team bestaan uit vier heren en/of dames.

Om dames die liever alleen tegen dames spelen tegemoet te komen, wordt in 2023 een damescompetitie gestart. Of deze daadwerkelijk doorgang vindt is afhankelijk van het aantal inschrijvingen in een regio. Mochten er onvoldoende teams zijn ingeschreven of de reisafstanden te groot worden, neemt de KNLTB contact op en kan het team alsnog worden ingeschreven in de gemengde competitie.  

Op alle speeldagen wordt er gespeeld in verschillende klassen. Zo kan elk team op een passend niveau worden ingedeeld. Vanaf 2022 wordt promotie en degradatie toegepast voor de eerste en laatste teams van een bepaalde afdeling. Nieuwe teams worden ingedeeld in de laagste klasse waarbij eventueel een hogere klasse (met motivatie) kan worden aangevraagd.  

 

Maximum aantal teams

Om de druk op de banen beheersbaar te houden en naast de competitie ook nog voldoende ruimte te houden op de banen voor vrij spelen en training, hanteren we een maximum aantal teams per dag(deel). Onderstaand aantal is gebaseerd op maximaal 3 banen tegelijk bezet voor competitie (er vanuit gaande dat iedere week de helft van de teams thuis speelt). Dit betekent dus dat de teams soms een baan moeten delen. Als de vierde baan vrij is mag er door de competitieteams op worden gespeeld. Mocht er toch iemand komen die de baan heeft afgehangen of gehuurd, gaat dit voor. 

speeldag maximum aantal teams aanvangstijden
vrijdag 4 teams 19.00
zaterdag 8 teams 9.00 / 13.00 / 16.00   
zondag 8 teams 9.00 / 13.00 / 16.00   

*De vrijdagavondcompetitie is inmiddels gevuld. Je kan je hier niet meer voor opgeven.

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Voor het vullen van het aantal teams dat is vastgesteld geldt volgorde van inschrijving van een compleet team (4 teamleden).  

 

Aanmelden

Wil jij graag competitie spelen? Geef je dan op met je team via onderstaande knop. Aanmelden kan tot en met 18 september.

Heb je geen team? En zou je wel af en toe willen invallen? Stuur dan een mail naar [email protected].

De teams moeten er voor zorgen dat er elke week vier spelers op de baan staan. Het kan dus handig zijn een team te vormen met meer dan vier spelers.   

Voorwaarden

  • Aanmelding betekent inschrijving en tevens deelneming en betalingsverplichting. De competitiebijdrage voor de voorjaarscompetitie bedraagt € 75 (5 speeldagen).
  • Elk team zorgt voor voldoende spelers.
  • Thuiswedstrijden worden niet verplaatst, bij afwezigheid regelt men invallers.
  • Voor invallers gelden bepaalde regels, zoek goed uit van tevoren of iemand in mag vallen. Raadpleeg bij twijfel (of bij voorkeur altijd) de competitieleider.
  • Eventuele boetes en sancties van de KNLTB, bijvoorbeeld voor het niet of niet compleet verschijnen op een competitiedag, zijn voor rekening van het team.
  • Eventuele specifieke wensen kun je noteren bij inschrijving. Bijvoorbeeld je voorkeur voor spelen van de thuiswedstrijden in de morgen of middag (op zaterdag).
  • Ieder competitieteam draait twee kantinediensten op een dag(deel) dat zij zelf niet speelt. Op het opgaveformulier kun je voorkeuren aangeven.

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 598 630 237

Tennis- en Padelclub Veendam

Ontspanningslaan 1A
9646 BM Veendam

KVK-nummer

40037185