Padelcompetitie

De padelcompetitie van de KNLTB biedt jou de mogelijkheid om te spelen tegen spelers van jouw niveau. Er is competitie aanbod voor elk niveau, of je nu net begint met padel of al jaren ervaring hebt. Op deze pagina vind je informatie over de competities van de KNLTB. Informatie over welke competities er zijn, welke dagen er gespeeld wordt, hoe je een team kan opgeven en nog veel meer. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Padelcompetities

De KNLTB biedt voor padel vier competities aan:

 • Voorjaarscompetitie - april-mei
 • Zomercompetitie - juni-juli
 • Najaarscompetitie - september-oktober
 • Wintercompetitie - november-februari

Wil je wel competitie spelen, maar uitsluitend in Veendam? Kies dan voor onze Laddercompetitie

De inschrijving voor de najaarscompetitie 2022 is gestart. Teams kunnen zich aanmelden voor 10 juni, zie onderstaand. 

Competitieaanbod

Teams die zich opgeven kunnen kiezen uit de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Op deze dagen wordt er gespeeld in verschillende klassen.

De competitie wordt dit jaar eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

Op vrijdagavond kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde. De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden.

Competitiesoort Leeftijd Dag
Padel Vrijdag 15+ Vrijdagavond
Padel Zaterdag alle leeftijden Zaterdag
Padel Zondag Jeugd t/m 17 Zondag
Padel Zondag alle leeftijden Zondag

 

Speeldagen najaarscompetitie 2022

week vrijdag zaterdag zondag
37 16 sep 17 sep 18 sep
38 23 sep 24 sep 25 sep
39
30 sep 1 okt 2 okt
40
7 okt 8 okt 9 okt
41
14 okt 15 okt 16 okt
42
inhaal inhaal inhaal
43
inhaal inhaal inhaal

Inschrijven voor competitie

 Je kunt je zowel individueel of reserve (opgave individueel) als met je hele team (teamopgave) opgeven voor de competitie. De inschrijvingstermijn voor de najaarscompetitie 2022 loopt tot 10 juni 2022.

Heb je een team dat je wilt opgeven? Klik dan op de onderstaande knop.

Heb je nog geen team, maar wil je wel meedoen aan een competitie? Klik dan op de onderstaande knop. De padelcommissie kijkt samen met de trainers naar een geschikt team om in te gaan spelen. Ons uitgangspunt is dat we voor ieder lid dat zich aanmeldt voor competitie een team zouden willen vinden. Dit lukt echter niet altijd. Ook kunnen we mogelijk behulpzaam zijn bij een incompleet team. Geef dit daarom ook door.

 

Competitieregels

 Een team is zelf verantwoordelijk voor het compleet hebben van het team en moet ook zelf de boetes betalen bij het in gebreke blijven. Als reserve ben je beschikbaar om in meerdere teams in te vallen. Hier zijn wel regels aan verbonden. Overleg altijd met de TC over invallen!

Aanmelding betekent inschrijving en tevens deelneming en betalingsverplichting. De competitiebijdrage voor de najaarscompetitie bedraagt € 75,00.

Eventuele specifieke wensen kun je noteren bij inschrijving. Bijvoorbeeld je voorkeur voor spelen van de thuiswedstrijden in de morgen of middag (op zaterdag). Hier kun je ook je voorkeur aangeven voor wat betreft de kantinediensten.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het reilen en zeilen van onze vereniging. Elke vereniging drijft op vrijwilligers en onze tennis-en padelvereniging is geen uitzondering. Elk competitieteam dat zich opgeeft heeft de volgende verantwoordelijkheden: 

 • Een opgegeven competitieteam is verplicht minimaal twee keer zorg te dragen voor de bezetting van de kantine. De bezetting is met minimaal twee personen.
 • Om de aflossing in 's weekends soepeler te laten verlopen dien je ruim voor aanvang van je dienst aanwezig te zijn.
 • Op eigen speeldag: bezetting door niet-spelende personen, zodat er altijd iemand achter de bar staat.
 • Indien het team verhinderd is -door bijvoorbeeld wedstrijdverplichtingen- dient men zelf voor vervanging te zorgen door te ruilen met een ander team en de horecacommissie hiervan vroegtijdig op de hoogte te stellen.
 • Men mag een voorkeur aangeven voor een dagdeel vrijdagavond, zaterdagmorgen, zaterdagmiddag, zondagmorgen en/of zondagmiddag. We proberen daar rekening mee te houden. Helaas kunnen wij niet alle wensen honoreren en zullen er ook diensten verplicht worden aangewezen. Bij voorkeur niet op je eigen speeldag, waardoor wij bij het indelen afhankelijk zijn van het wedstrijdprogramma.
 • Er moet minimaal 1 lid per team aanwezig zijn op de aanvoerdersavond.
 • Alle competitiespelers houden zich aan de fair-play- en gedragsregels van TPC Veendam/KNLTB.

Veelgestelde vragen

Kan mijn team promoveren of degraderen?

Ja. Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal het niveauverschil in de klassen na verloop van tijd kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Voorjaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Voorjaarscompetitie 2023.

Moet ik lid zijn van TPC Veendam om padelcompetitie te spelen?

Ja, je dient lid te zijn van onze vereniging als je vanuit onze vereniging mee wilt doen aan een competitie. Klik hier voor een overzicht van onze lidmaatschappen.

Hoe moet ik de uitslagen invullen?

Elk team heeft een lid (veelal de aanvoerder) die bevoegd is om uitslagen in te voeren. Uitslagen voer je in via MijnKNLTB. Klik hier voor een uitgebreide uitleg van het invullen van de uitslagen.

Waarom kan ik geen uitslagen invullen?

Je hebt (nog) niet de benodigde rechten om uitslagen in te vullen. Voor het invoeren van uitslagen moet de rol van 'functionaris uitslagengedelegeerde' toegekend zijn aan je bondsnummer. Neem contact op met de Verenigingscompetitieleider voor het toekennen van deze rechten.

Wanneer speel je een beslissende wedstrijdtiebreak en wanneer een volledig derde set?

Alleen tijdens de vrijdagavond competitie wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak gespeeld (tot en met 10 punten, 2 punten verschil), in plaats van een volledige derde set gespeeld. Bij het invoeren van de uitslagen dient dit te worden ingevoerd als 10-7 of 11-13 etc.

Mag ik twee keer met dezelfde partner spelen op één competitiedag?

Dit is toegestaan zolang er niet tegen dezelfde combinatie uit ronde 1 gespeeld wordt.

Wat moet je doen als een team niet is komen opdagen?

Komt een team niet opdagen, dan vermeld je dit team als uit/thuis is afwezig. Ook als het team dit van tevoren heeft gemeld. Het team dat afwezig was, verliest de competitiewedstrijd met maximale cijfers en er volgt een boete.

Wat moet je doen als je niet kan spelen op een van de speeldagen?

Kan er niet gespeeld worden wegens weersomstandigheden, dan moet de wedstrijd verplaatst worden naar de eerstvolgende inhaaldag of in onderling overleg eerder. Wanneer er niet voldoende spelers zijn (bijv. vakantie, blessure/ziekte, enz.) dan moet er in onderling overleg eerder gespeeld worden.

Kan ik een vervanger regelen als ons team incompleet is?

Ja dit kan. Het team kan in overleg met de VCL een vervanger regelen.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 598 630 237

Tennis- en Padelclub Veendam

Ontspanningslaan 1A
9646 BM Veendam

KVK-nummer

40037185