Padelcompetitie

KNLTB padelcompetitie

De padelcompetitie van de KNLTB biedt jou de mogelijkheid om te spelen tegen spelers van jouw niveau. Er is competitieaanbod voor elk niveau, of je nu net begint met padel of al jaren ervaring hebt.

Teams van minimaal 4 personen kunnen zich opgeven voor verschillende soorten competities op verschillende speeldagen. Je team wordt samen met teams van andere verenigingen ingedeeld in een afdeling. Binnen deze afdeling spelen elke week 2 teams tegen elkaar, soms uit, soms thuis. Na afloop van de competitie hebben alle teams 1x tegen elkaar gespeeld en mag het team dat alles heeft gewonnen of het team met de meeste punten zich kampioen noemen.

Alle leden van de KNLTB mogen deelnemen aan de competitie.  

 

In 2024 worden op vrijdagavond, zaterdag en zondag door de KNLTB de volgende competities georganiseerd: 

soort competitie  aantal speeldagen periode aanmelden uiterlijk
voorjaar 5 april-mei 10-1-2024
zomer 5 juni-juli 24-4-2024
najaar 5

sept-okt

28-06-2024
winter 7

nov-feb

18-9-2024

Kijk op de site van de KNLTB voor de speeldagen.

De KNLTB organiseert verschillende competitiesoorten, die ook allemaal door TPC Veendam worden aangeboden. Je kan op vr-zo kiezen voor een gemengd team (bestaand uit dames en heren, aantal maken niet uit, deze competitie is genderneutraal) of voor een damesteam.

Voor de damescompetitie geldt, dat als er onvoldoende teams zijn in de regio, de KNLTB je het aanbod doet om mee te doen in de gemengde competitie.   

Op alle speeldagen wordt er gespeeld in verschillende klassen. Zo kan elk team op een passend niveau worden ingedeeld. Er wordt promotie en degradatie toegepast voor de eerste en laatste teams van een bepaalde afdeling. Nieuwe teams worden ingedeeld in de laagste klasse waarbij eventueel een hogere klasse (met motivatie) kan worden aangevraagd.

Maximum aantal teams

Om de druk op de banen beheersbaar te houden en naast de competitie ook nog voldoende ruimte te houden op de banen voor vrij spelen en training, stelt de vereniging 3 banen beschikbaar voor de competitie. We hanteren daarnaast een maximum aantal teams per dag(deel). Dit betekent dat de teams soms een baan moeten delen. Als de vierde baan vrij is mag er door de competitieteams op worden gespeeld. Mocht er toch iemand komen die de baan heeft afgehangen of gehuurd, gaat dit voor. 

speeldag maximum aantal teams aanvangsttijden
vrijdag 4 teams 19.00
zaterdag 8 teams 9.00 / 12.00 / 15.00   
zondag 6 teams 9.00 / 12.00 / 15.00   

 

De inschrijvingsperiode loopt van 13 juni - 28 juni. Maandag 1 juli zal de indeling bekend gemaakt worden. Aanmelden kan dan via onderstaand formulier. 

 

Aanmelden

Wil jij graag competitie spelen? Geef je dan hier op met je team. Team inschrijven

Heb je geen team? En zou je wel af en toe willen invallen? Stuur dan een mail naar [email protected].

De teams moeten er voor zorgen dat er elke week vier spelers op de baan staan. Het kan dus handig zijn een team te vormen met meer dan vier spelers.   

Met ingang van de najaarscompetitie 2024 gelden nieuwe spelregels voor deelnemen. Met de spelregels is geprobeerd zoveel mogelijk leden een kans te geven mee te doen aan de competitie. Bij inschrijving ga je akkoord met de onderstaande spelregels.

Spelregels

 • Aanmelding betekent inschrijving en tevens deelneming en betalingsverplichting. De competitiebijdrage voor de competitie bedraagt € 75 (5 speeldagen, voor- en najaar) en  €100 voor 7 speeldagen (winter).
 • Elk team zorgt voor voldoende spelers (minimaal 4). Alleen aanmeldingen van complete teams worden in behandeling genomen.
 • Bij te veel aanmeldingen voor een bepaalde speeldag wordt geloot tussen alle teams voor die speeldag
 • Gezien de beperkte capaciteit op vrijdag mogen vrijdagteams een reservedag aangeven, bij uitloting voor de vrijdag loten ze automatisch mee voor de reservedag.
 • Er geldt géén volgorde van inschrijving, iedereen maakt evenveel kans
 • Eventuele teamrechten (gegarandeerde plekken in een bepaalde klasse) worden door de VCL verdeeld.
 • Bij overinschrijving mag een speler maar in één team voorkomen. Bij dubbele inschrijving van een speler worden beide teams niet meegenomen in de inschrijving (hierover wordt gecommuniceerd zodat men dit kan corrigeren). Tijdens de competitie wordt hierop gecontroleerd, maatregelen kunnen volgen.
 • Thuiswedstrijden worden niet verplaatst, bij afwezigheid regelt men invallers.
 • Voor invallers gelden bepaalde regels, neem contact op met de competitieleider (Liesbeth Poort 06-45 55 47 34) of iemand in mag vallen. 
 • Eventuele boetes en sancties van de KNLTB, bijvoorbeeld voor het niet of niet compleet verschijnen op een competitiedag, zijn voor rekening van het team.
 • Eventuele specifieke wensen kun je noteren bij inschrijving. Bijvoorbeeld je voorkeur voor spelen van de thuiswedstrijden in de morgen of middag (op zaterdag en zondag). Er zal gekeken worden of het mogelijk is hier rekening mee te houden.
 • Alle teams draaien een of meerdere bardiensten tijdens de competitie. Nadere uitwerking hiervan wordt later gedeeld.

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Niet beschikbaar

Tennis- en Padelclub Veendam

Ontspanningslaan 1A
9646 BM Veendam

KVK-nummer

40037185