Jeugd en tennis

Tennislessen

De tennislessen voor de jeugd worden net als voor de volwassenen gegeven in het zomer- en in het winterseizoen. In de zomer wordt buiten gespeeld op de gravelbanen. In de winter worden de lessen gegeven in de tennishal.

De jeugd is onderverdeeld in leeftijdscategorieën die met kleuren worden aangeduid:
Rood – leeftijdsindicatie t/m 8 jaar;
Oranje – leeftijdsindicatie t/m 10 jaar;
Groen – leeftijdsindicatie t/m 12;
Geel/ Junioren - leeftijdsindicatie t/m 17.

Omdat niet elke tennisspeler dezelfde hoeveelheid training verlangt hebben we keuze uit verschillende mogelijkheden (tarieven zomer 2024):  

    Tenniskids Rood Tenniskids Oranje Junioren Groen Junioren Geel
1* zomer 1x/wk € 75 € 85 € 125 € 135
2* zomer 2x/wk € 120 € 135 € 200 € 215

De lesduur bij de categorieën rood en oranje is 45 minuten. Voor de oudere jeugd is dit 60 minuten.

Aanmelden voor de tennislessen

Aanmelden voor de tennislessen kan via dit formulier. Heb je vragen, neem dan contact op met onze trainer Michael Woldhuis.

Heb je bij TPC Veendam nog niet eerder les gehad? Dan kun je gebruik maken van 2 gratis proeflessen. 

Wil je in de zomer lessen volgen bij TPC Veendam? Dit kan alleen als je ook lid wordt van de vereniging. Kijk voor het lidmaatschap op de pagina lidmaatschap en contributie. In de winter is geen lidmaatschap noodzakelijk.

Lesdagen en trainingsdata

De lessen worden ingedeeld door de trainer op leeftijdscategorie en speelsterkte. Er wordt les gegeven op dinsdag t/m vrijdag in de zomer en maandag t/m vrijdag in de winter

Winterseizoen: oktober t/m maart.

Zomerseizoen: april t/m begin oktober. 

 

Trainer en trainingsgroep

Een lesgroep bestaat uit 6 a 8 personen. Indien een groep niet compleet is, zal er in overleg over de doorgang worden beslist. Oplossingen zijn een kortere lestijd of bijbetaling.

De tennislessen staan onder de deskundige leiding van onze clubtrainer Michael Woldhuis

Telefoon: 06-23839230
E-mail: [email protected]

 

Tenniscompetitie

Speel je tennis bij TPC Veendam? Dan wil je vast ook competitie spelen! Samen met je team wedstrijdjes spelen op zondag tegen kinderen van andere verenigingen. De kinderen van TPC Veendam spelen competitie in het voorjaar en najaar. De teams worden met de clubtrainer ingedeeld, aanmelden kan dan ook bij hem: Michael Woldhuis (06 23 83 92 30 of [email protected]).

De kleuren die ook gebruikt worden bij de trainingen komen terug  in de competitie. De jeugd leert in stappen het tennisspel onder de knie te krijgen. Per kleur staat hieronder aangegeven wat dit betekent voor het spel. 

Rood   Voor de jongste jeugd. Gespeeld wordt op een half veld (alleen de zgn. servicevakken) met extra zachte, rode ballen.

Oranje  Een niveau hoger. Gespeeld wordt op een driekwart veld ( een extra lijn tussen baseline en servicevak) met zachte oranje ballen.

Groen  Weer een niveau hoger. Gespeeld wordt op een heel veld met groene ballen. De groene ballen zijn iets zachter dan de normale gele ballen.

Geel   Tennis zoals het gespeeld wordt door de senioren met de harde gele ballen.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Niet beschikbaar

Tennis- en Padelclub Veendam

Ontspanningslaan 1A
9646 BM Veendam

KVK-nummer

40037185